Hozzávalók:
25 dkg gluténtól és tejtől mentes mélyhűtött gesztenyemassza
6 dkg gluténmentes, tojásmentes, tejmentes keksz
2 evőkanál garantáltan gluténmentes kakaó
5 evőkanál frissen facsart narancslé
5-6 kávéskanál narancslekvár (vagy baracklekvár)
½ vegyszeres kezelés nélküli narancs reszelt héja
A dekoráció lehet bármilyen glutén-, tej- és tojásmentes édesség: zizi, cukorgyöngy, tortadara, apróra vágott zselés cukor, kakaó és kristálycukor.
Minden esetben ellenőrizni kell a felhasznált alapanyagok összetételét
Elkészítése:
- A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a kakaót.
- A kekszet nyújtófával deszkán apróra törjük.
- A narancslevet és a kekszet összekeverjük, majd a gesztenyéhez adjuk.
- Alaposan összeforgatjuk, közben kanalanként hozzáadjuk a lekvárt. Először egyenletesen morzsalékos lesz, majd masszává áll össze.
- 10-15 percig hagyjuk állni, addig a keksz magába szívja a nedvességet.
- Kis golyókat formázunk belőle, cukorgyöngybe, vagy kakaóba és kristálycukorba forgatjuk.
- Azonnal lehet tálalni, de hűthető, fagyasztható is.
A receptet dietetikus ellenőrizte.
Recept: © Sz. Banadics Éva
Fotó: © Szegedi Éva